#5
Füstölt Pisztráng krém francia módra





Ha nem fogyott el minden Mr. Pisztráng és maradt még az előző napi ebédből vagy vacsorából, akkor íme a könnyed recept. Nagyon könnyű elkészíteni és igazából nagyo nkészülni sem kell rá, mert a hozzávalók nagyrésze a konyhából bármikor előkeríthető. A recept 8 főre szól, de ha nagyobb társaságot vársz, nyugodtan használj mindenből többet. Ha azt szeretnéd, hogy az ízek jól összeérjenek, akkor jobb ha a fogyasztás napja előtt elkészíted már.
  • • 1 db nagyobb füstölt Mr. Pisztráng (400 gr) vagy két kisebb
  • • 75g sótlan vaj
  • • 170ml tejföl
  • • 1 citrom leve
  • • só és frissen őrölt bors
  • • tálaláshoz egy citrom, bagett és némi zöld (ami van otthon)

Elkészítése

Olvaszd fel a vajat egy nagyobb keverő tálban. Akár a mikróba is beteheted, ha úgy könnyebb. Tedd bele a citromlevet, a sót és egy kis frissen őrölt borsot. Ezután tedd bele a füstölt pisztrángot, óvatosan keverd össze. Fedd be és tedd be a hűtőbe egy kicsit. 20 perccel a tálalás előtt vedd csak ki a hűtőből. Egy-egy nagyobb evőkanállal tegyél a tányérokra, dobj mellé valami kis zöldet, és egy szelet citromot. A bagettet egy kicsit pirítsd meg, és mehet is hozzá. Ha karcosabbra szeretnéd ízesíteni, akkor egy kis torma és kapor is mehet a krémbe.