#1
Mentás füstöltpisztráng
saláta





Tíz perc alatt előkészíthető és benne van az egész tavasz. Egy kör a piacon és máris minden hozzávaló beszerezhető. Akár a Lehel, vagy Belvárosi Hold utcai piac is jó lehet hogy tegyünk egy kört.
  • • 250 gr füstölt pisztráng = 1 db Mr. Pisztráng
  • • rusztikus bagett
  • • olíva olaj a bagett sütéséhez
  • • 250 g vörös és sárga koktélparadicsom
  • • kisebb uborka félbe vágva, majd elenegyedelve és 2 cenitis darabokra vágva
  • • fél kaliforniai paprika vagy pritamin paprika
  • • fél bögrényi szaggatott petrezselyemlevél
  • • fél bögrényi mentalevél
  • • 4 db retek
  • • 2 evőkanál citromlé és még 60 ml a végére
  • • só és frissen őrölt bors
  • • 2 evőkanál szömörce, hogy ne ecetet használjunk

Elkészítése

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A bagettet vágjuk fel kis szeletekre és bőségesen olajozzuk meg a mind a két felét. Tegyük be a sütőbe 10 percre vagy addig, ameddig aranybarnára nem sül. Amíg a bagett aranybarna lesz, előkészíthetjük a salátát. A paradicsomokat vágjuk félbe, az uborkát, paprikát és a többi zöldséget, daraboljuk fel, utána a mentával és petrezselyemlevéllel együtt tegyük bele egy nagyobb tálba. Adjuk hozzá a citromlevet a 60ml olívaololajat, a szömörce felét és ízesítsük sóval borssal. Óvatosan keverjük össze, majd a kifilézett, kézzel darabokra szedett füstölt pisztrángot adjuk hozzá. A maradék szömörcét adjuk hozzá, locsoljuk meg olívaolajjal és már tálalhatjuk is.