#4
Füstölt Pisztráng Jamie Oliver módral





Egészen egyszerűen ennek a paténak nem lehet ellánálni. Van ebben minden jó, metélőhagyma, egy kis torma és egy kis krémsajt. Nagyon különleges együtt kóstolni a forró, ropogós yorkie-t és a tormakrémes hideg pisztráng patét. Ha nem vagyunk túl nagy mestereti a tálalásnak, akkor akár egy kis metélőhagymát is dohatunk a a pisztráng paténk tetejére. Tényleg haláli egyszerű, és garantáltan az egyik legjobb vendégváró. Kalandra fel, próbáljátok ki!
  • Hozzávalók a pisztrángkrémhez:
  • • ½ db füstölt Mr. Pisztráng
  • • 125g krémsajt
  • • egy púpozott teáskanál torma
  • • 1 citrom
  • • egy csokor friss snidling, finomra vágva
  • • tengeri só, és őrölt bors
  • • repceolaj
  • Hozzávalók a yorkie-hez:
  • • zöldségolaj vagy olívaolaj
  • • 2 hatalmas tojás, ha lehet 0-ás vagy 1-es kóddal, a lényeg, hogy szabadttartású legyen
  • • 100g liszt
  • • 100ml tej
  • • tálaláshoz egy citrom cikk

Elkészítése

Tényleg nem bonyolult, csak figyelj! Tedd a a krémsajtot és a tormát egy nagyobb tálba. Reszeld bele a citrom héját, és a citrom felének a levét is facsard hozzá. Ezt az egészet jól keverd össze. A metélőhagyma nagyrészét is tedd bele, de azért maradjon a tálaláshoz is. Kóstold meg, és ízlés szerint jöhet egy kis só és bors. Fontos, hogy egésznek olyan rusztikus hatást kell kelteni, szóval ne nagyon tedd mixerbe. Karcosnak kell lennie, tehát ha úgy érzed nyugodtan tegyél majd hozzá egy kis citromot vagy tormát, és bátran adagolhatsz még sót és borsot is. Tedd bele a füstölt pisztrángot és egy spatula segtségével (lehet villa is) szépen keverd össze, de ne nagyon törd össze a pisztrángot. Kisebb tálaló edényekbe porciózd ki a patét, a tetejére csöpögtess egy kis repceolajat és szórd meg a maradék metélőhagymával. Fedd le és egy kicsit tedd be hűlni a hűtőbe.

És most készítsük el a yorkie-kat. Kell hozzá egy muffin sütő tepsi, az a 16 lyukas fajta. Mielőtt megjönnek a vendégek, előtte 10-15 perccel kell elkészíteni ezeket a minifánkokat. Kapcsold be a sütőt és melegítsd 240 fokra. Ezalatt el lehet készíteni a fánk tésztáját. A muffin sütő gyűszűibe önts egy kis olajat, éppen annyit, hogy az alján egy vékony kis réteg folyjon össze. Ezt rakd be 10-15 percre a sütő legfelső rácsára, 240 fokra. Az olajnak olyan forrónak kell lennie, hogy egy kicsit gőzölögjön odabent. Amíg az olaj bugyog a sütőben, addig üsd fel a tojásokat, add hozzá a lisztet meg a tejet, egy csipetnyi sót és borsot és habverővel vagy géppel keverd lágyra, krémesre. Nagyon óvatosan vedd ki a sütőből a muffin sütőt és a tésztát tölds bele a gyűszűkbe, hogy éppen tele legyenek. Ha könnyebb, akkor a tésztát egy kisebb kancsóba is beleteheted, azzal könnyeb beletölteni a kis gyűszűkbe. Tedd vissza 10-12 percre a sütő legfelső tálcájára és hagyd bent addig őket, amíg fel nem puffadnak vagy aranybarnára nem sülnek. A sütőt soha, semmilyen körülmények ne nyisd ki, amíg a mini fánkok bent sülnek.

Ekkor kapd ki a hűtött patét és a sistergő fánkocskákkal szervírozd bátran. Ha marad még, akkor tehetsz mellé egy citrom cikket is.