#6
Almás-krumplis füstölt pisztráng saláta tormaöntettel





Ez egy vagány brazil recept, amihez ugyan sok hozzávaló kell, de egyiket sem lehetetlen beszerezni. Nagyon jól harmonizál a torma-krumpli- alma-majonéz a házilag füstölt pisztránggal. Nem kell félni, bátran lehet belőle szedni, a kalória számláló sem fog kiakadni mellette.
  • Hozzávalók:
  • • 1/2 db füstölt Mr. Pisztráng (cca. 100g)
  • • 5-6 kisebb fej frisée saláta (fodros endívia, vagy göndörfej másnéven)
  • • 6 friss zellerszál
  • • 300 g főtt krumpli, lehűtve, karikára vágva
  • • 2 közepes alma
  • • apróra vágott snidling
  • Hozzávalók a Tormaöntethez:
  • • ¾ bögre tejföl
  • • fél bögre majonéz
  • • fél bögre torma
  • • 2 evőkanál darált hagyma (ha lehet, akkor mogyoróhagyma)
  • • ¾ teáskanál fokhagyma
  • • ¾ teaáskanál só
  • • ¾ 3 evőkanál ciromlé
  • • 2 teáskanál cukor
  • • apróra vágott petrezselyem
  • • só és bors

Elkészítése

Mielőtt belefogunk, fontos: 1 bögre=2,5dl. Az elkészítés tényleg nem bonyolult: csak tegyük össze az összetevőket. Tehát: dobjuk fel a krumplit főni, amikor az elkészült, szűrjük le és hűtsük le majd szeljük karikára. Ezután hozzáadhatjuk a salátát, az apróra vágott zellert, és a cikkekre vágott almát. Keverjük össze az öntettel, amit tényleg csak össze kell tenni, majd a végén adjuk hozzá a rusztikusra tördelt füstöltpisztrángot és szórjuk meg díszítésként apróra vágott petrezselyemmel. Kész is. Ugye milyen egyszerű volt?!